JUBILEJ

Danas je petsto dana da postujem na blogu bez prekida. Post je petsto šesti. Mislim da takav jubilej ne treba da prođe neobeleženo. Prvi cilj koji sam zadala sebi bila je godina dana, a onda se postavilo pitanje: šta dalje? Nastaviti ili ne? Ako da, do kada? Opcija je bilo neprekidno blogovanje petsto ili hiljadu dana, dve ili tri godine. Onda sam samo nastavila, bez odluke. Možda se cilj usput iskristališe, ko zna? Osim toga, zar zaista u svemu mora da postoji fiksni, jasno formulisani cilj?

U međuvremenu je pisanje postalo terapija. Način suočavanja s mislima i osećanjima koja me tište i otežavaju mi funkcionisanje. Pošto ne verbalizujem mnogo toga usmeno, ovo je način rasterećivanja koji posmatram kao ulaganje u sopstveno zdravlje. Potiskivanje mi je nanelo ozbiljnu štetu i ne želim da se to ponovi. Iz tog razloga motivacija za blogovanje sve više postaje unutrašnja, a sve manje spoljašnja.

Blogovanje je i način da iskažem svoja razmišljanja i uvide, kao i da pišem o sitnim radostima života. I lepe stvari treba da se podele. Malo svetla u mračna vremena nije naodmet. Ne treba izgubiti iz vida da, uprkos svemu, ni ovaj svet nije tako loš, ako i kad odlučimo da ga pogledamo s njegove bolje strane i damo svoj doprinos u njegovom ulepšavanju i poboljšanju. Osećamo se korisnije i manje frustrirano.

Na kraju, naravno, želim i da se zahvalim svima vama na praćenju, čitanju, sviđanju i komentarima, kao i na vašim tekstovima koji mi pokazuju i dokazuju da nismo sami. Tamo negde je više istomišljenika nego što bismo očekivali, nekada i više nego u našem ograničenom svetu svakodnevice. Lepo je to znati. Hvala.

Svako dobro i veliki pozdrav,

Nikolina





8.5.2020.

Copyright © 2020 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

16 thoughts on “JUBILEJ

  1. Iskrene čestitke na jubileju, zadovoljstvo je čitati i znati da ima ljudi sa zdravim pogledima na svijet koji svojim tekstovima uljepšavaju našu svakodnevicu. Hvala Vam na tome i želim Vam od srca još puno tekstova i pisanja.🤗🙂👍

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s