SAMA NA PUTU

Išla je putem sasvim sama. Na početku joj to nije smetalo, ali što je dalje išla, sve više ju je obuzimala teskoba. Nije joj bilo jasno šta se dešava. Gde su svi nestali? Zašto nikoga nema? Osvrtala se oko sebe, ali uzalud, nikoga nije bilo na vidiku.

Odjednom joj se oko nogu stvorilo trnje, počelo je da se penje i da je grebe, ali uspela je da mu se otme. Užurbano je nastavila dalje i neoprezno uletela u blato. Jedva se izvukla, ali kad se oporavila, produžila je svojim putem. Međutim, obuzela ju je strepnja. Plašila se da će biti još gore i da sledeći put neće uspeti da sama sebi pomogne. Počela je da sumnja u sebe.

Sela je i odustala od svog puta. Odlučila je da nigde više ne ide. Neće više rizikovati. Gde god da pođe, nešto krene naopako. Bolje je da ne radi ništa, nego da stalno upada u nevolje, pogotovo tako sama, bez podrške. Bilo joj je dosta.

Ostala je da sedi pored puta, a vreme je prolazilo. I niko nije došao da joj kaže da greši, da je dosad sve prepreke uspešno prevazišla i, iako će zaista biti teže i gore (to je neosporno), ona može sve da savlada, jer je to njen put i sposobna je da ga pređe, čak i sama.

Ne, niko je nije video, niti je ona ikoga videla, čak ni svog tajnog saputnika koji joj se uvek krio iza leđa, kako ga ne bi opazila, prepoznala i oterala. Bio je to Strah. Hranio se njenom životnom snagom, a kad više nije imao šta da joj uzme, otišao je. Tek tada je osetila nalet volje i želje da krene dalje, ali više nije mogla. Njeno vreme je isteklo.

19.3.2020.

Copyright © 2020 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Image by Sasin Tipchai from Pixabay

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s