ČIJI SI TI?

Bio je lep i drag momak, samo što nije voleo da uči. Skitao je sa starijim dečacima po naselju, stalno gonjen nekim nemirom, s osmehom deteta koje se neprestano igra. Za njega je čitav život, svaki dan bila zabava i bio je srećan. Nije ni primetio kad se sve promenilo i kada više ništa nije bilo igra. Nije ni primetio čak ni kad je igra postala opasna.

U nekom trenutku su njegovi drugovi počeli da se udaljavaju od njega i da mu se podsmevaju. Prvo ništa nije razumeo, misleći da je to samo neki period, da se nešto dešava što ne žele da podele s njim, ali da ga i dalje vole. Potrajalo je neko vreme dok nije shvatio da je svet počeo da se deli, da sada više nisu bili svi jedno, već su postojali „naši“ i „njihovi“ i da su njega gledali popreko oni koji su smatrali da nije „njihov“, nego od „onih drugih“.

Praznina oko njega je postepeno rasla, ali on se pravio da ništa ne primećuje. Bilo mu je tesno oko srca, ali nije prestao da voli svoje drugare, te im se i dalje smešio onim svojim širokim osmehom i hteo da se igra s njima. Neke od njih je zaista time razoružavao i nisu imali srca da ga oteraju, ali drugi su smatrali da nije baš najbistriji, a treći su nastavili da ga podozrivo gledaju i izbegavaju.

Onda su jedne večeri, po mraku, policajci došli po njega i odveli ga. Tukli su ga danima u pokušaju da od njega izvuku neko priznanje, a on nije znao o čemu. Na kraju su ga, nakon što su ubili boga u njemu, pustili da ide kući. Nedeljama se oporavljao od batina, ali se nikada nije oporavio od bola zbog izdaje. Retko je izlazio iz kuće, a njegov široki detinji osmeh je nestao s lica. Dugo mu je trebalo da shvati i da prihvati da su ga nekadašnji drugovi prijavili, iako nije ništa skrivio, osim što više nije bio „njihov“.

29.2.2020.

Copyright © 2020 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Image by pixafox from Pixabay

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s