IZ VISINE

Voleo je slobodu visine i širine nebeskog prostranstva. Voleo je da lebdi na vazdušnim strujama i posmatra ljude iz daljine. Gledao je kako se događaji razvijaju pred njegovim očima i video šta će se desiti pre nego što su to i sami sudionici znali. Ceo svet mu je bio kao na dlanu, a on je uživao u tom osećaju moći.

Nekada bi samo bio pasivni posmatrač, a nekada bi se sručio s visina i omeo ih u njihovoj nameri. Neki bi besni i uplašeni skrenuli s puta i izbegli nevolju na vreme, a drugi bi tvrdoglavo nastavili pravo u nju. Nije znao zašto ga to ljuti i zašto mu to toliko smeta – ta oni su bili samo ljudi!

Iako mu je na početku bilo zabavno da se meša u njihove poslove, počelo je da ga iritira i iscrpljuje. Kad je shvatio da se previše upleo u taj njemu tako strani svet, odlučio je da ode. Uzleteo je visoko, visoko, kako ih više nikada ne bi video. Otkrio je nova prostranstva, nebeske predele od čije lepote mu je zastajao dah. Uživao je u miru i tišini tog sveta i zaboravio na ljude i njihove sitne sudbine. Bio je slobodan.

18.2.2020.

Copyright © 2020 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Image by Flash Alexander from Pixabay

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s