POTRAGA

Često se pitam koja je istinska svrha mog postojanja. Želela bih da otkrijem u čemu mogu da pružim svoj maksmum, sa čim i u čemu da donesem promenu i budem promena, da ostavim nekog traga. Ne, nije reč o megalomaniji, već o želji da radim nešto što zaista ima smisla i što će biti stvarno važno. Govorim o osećaju zadovoljstva i mira kad znamo da smo dali sve od sebe i da više od toga ne možemo.

Nekada se ražalostim zato što još nisam otkrila čemu treba da se u potpunosti posvetim kako bih imala osećaj da sam našla svoje mesto pod suncem i kako bih konačno ućutkala onaj glas koji me stalno tera negde, a ja ne znam kuda. Od svih mogućnosti koje se stalno otvaraju i zatvaraju, kao vrata u horor filmu, nijedna još nije donela blagoslov duševnog mira i ispunjenja.

U meni je toliko puteva koji me zovu, puteva kojima sam već hodala i sada hodim, ali ni za jedan nemam osećaj da je zaista pravi. Da li je to zato što ni nije pravi ili zato što bih htela garanciju ispravnosti koju nemam niti ću je ikada dobiti? Šta se to buni u meni – duša ili ego? Volela bih da oboje budu zadovoljni. Da imam onaj klik sa životom da je sve kako treba, onaj trenutak kad i duša i srce i um znaju šta žele, usaglase se i zajedničkim snagama krenu napred.

Da, znam, ovo je samo faza. Sve se ovo dešava zato što se neke stvari u mom životu rešavaju, vreme je promena i potrebni su mi novi ciljevi, jer me praznina preda mnom i tapkanje na mestu uznemiravaju. Svesna sam da tako mora biti. Svesna sam da treba zastati na raskrsnici života pre nego što se odabere novi put, jer pogrešni putevi oduzimaju energiju i snagu, a život nije sve duži, nego kraći, a vremena sve manje za gubljenje.

Nestrpljiva sam, ali se i radujem. Ne mogu da dočekam da sve postane jasno, sasvim svesna da je strpljenje ono što mi sada treba više od svega, dok uporno tražim taj klik iza svakih vrata koja se otvore. Nemir će me terati, i dok god je on tu, znaću da moram dalje tražiti.

25.1.2020.

Copyright © 2020 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Image by Arek Socha from Pixabay

2 thoughts on “POTRAGA

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s