BEZ NJE

Od trenutka kad su se sreli, za njega je bila izvor nepresušne energije i čiste životne radosti. U njenoj blizini svet je bio lepše mesto i on sam je želeo da bude bolji, snažniji, pametniji. Unosila je nemir u njegovo srce, budila želju, jačala volju i davala mu krila da dohvati nebesa. Hteo je da bude sve što ona želi i šta joj je potrebno, jer ona je već za njega bila ostvarenje snova.

Kad je otišla, u njegovom životu je nastupila tama. Svet je postao mračno i tužno mesto, a on je dugo patio i bolovao. Vremenom mu je duša prihvatila prazninu, a um ga je utešio ubeđenjem da je sve bila zabluda, da je samo bio zaslepljen njenim sjajem. Polako je potisnuo sećanje na nju, naviknuo se na svakodnevno sivilo i sve je na neki čudan način bilo u redu, baš kako treba da bude u normalnom svetu bez radosti.

Kad se ponovo pojavila, uplašio se. Uplašio se da će ga i ovaj put izbaciti iz ravnoteže, te je počeo da se opire njenom uticaju, ne želeći da se opet izgubi. Nastojao je da je drži na odstojanju, jer je znao šta ga čeka kad ode – pustoš, tama, bol, očaj. Odgurnuo ju je od sebe da bi se zaštitio, drugačije nije umeo da se izbori sa svojim strahom.

Nikada nije ni pomislio da bi mogao da joj se približi, da uđe u svetlo s njom i postane deo stvaranja bezgranične radosti života. Pustio ju je, oterao je i ostao da živi sam u svom svetu. Samo ponekada, u nekim tihim, mirnim trenucima setio bi se nemirnog klupka radosti koje je blesnulo u njegovom životu i nestalo kao zvezda na mračnom nebu, ostavljajući trag još dugo nakon svog odlaska.

9.1.2020.

Copyright © 2020 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Image by Евгений Иванов from Pixabay

4 thoughts on “BEZ NJE

 1. Velika hrabrost je potrebna da pustiš u svoje srce ponovo ženu koja te je jednom ostavila. Takvi muškarci su retki. Teško je poverovati da se prošlost neće ponoviti. Mnogo je onih koji zbog neprežaljene ljubavi, najčešće iz mladosti, ostanu u partnerskom smislu sami u životu. „Podvuku“ crtu i ne puštaju nikoga da im se približi a i od bliskosti sa sobom beže.

  Liked by 1 person

 2. Tačno. Mudra si ti žena 😊
  Kao žene nekada potcenimo dubinu muških emocija, mislimo da se sve može nadoknaditi, da se uvek možemo vratiti. Isto tako, jao nama kad dobijemo „ostatke“ posle neke žene, pa lupamo o zauvek zatvorena vrata. Ni to ne znamo uvek da prepoznamo.

  Liked by 1 person

 3. Hvala ti. Nisam baš mudra. Jesam samo u odnosu na mlađe godine.
  Eto, razbijeni krčazi su uvek zakrpljeni a svi mi smo manje ili više „izudarani“ u životu. Ali, to je život.
  Muškarci uglavnom imaju mnogo manje mogućnosti za drugi i svaki sledeći put. Naučeni su, pogrešno, da skrivaju, zatrpavaju emocije. To je tekovina patrijarhata u negativnom smislu.
  Žao mi je što je to tako na ovim našim područjima. Žene ne mogu da se usreće s takvim muškarcima. To je naša karma.
  Još kad se uključi kolektivna mantra „samo jednom se ljubi, sve ostalo je varka“, tragičnih životnih putanja koliko hoćeš.
  Drago mi je da razmenjujemo malo misli u komentarima. 🙂

  Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s