KONAČNI RASTANAK

Došao je po nju na posao i dok ju je čekao, naslonio se na zid. Po njegovom izrazu lica i položaju tela bilo joj je odmah jasno da je umoran. Znala je da je radio ceo dan i to joj ne bi privuklo pažnju da nije opazila pogled u njegovim očima, pogled koji ju je pogodio kao snažan udarac u stomak.

Istog trenutka je shvatila da nije bio umoran samo od posla. Bio je umoran od nje, od njihove veze. Bio je umoran od borbe za njenu ljubav, potpuno svestan da je sav njegov trud bio uzaludan i da ga ona nikada neće voleti kao on nju, da joj nikada neće biti dovoljno dobar i dovoljno vredan. Shvatila je u tom bolnom trenutku da je sve gotovo, da je on konačno napušta i da se više neće vratiti.

Znala je da je to zaslužila, da on ima puno pravo da ode nakon svih njenih zahteva i hireva, svih scena koje mu je priredila i svih raskida nakon kojih bi ga izbacivala iz stana. Znala je da on zaslužuje ženu koja će ga voleti kako dolikuje, ali uprkos tom saznanju bol u stomaku nije nestajao, već je postajao sve snažniji, polako se popeo do grudi, stegao joj srce i grlo, zapekao joj oči i doveo je do suza.

Gledao ju je mirno i ozbiljno, nimalo dirnut tim suzama, i bilo joj je jasno da ga je ovaj put zaista nepovratno izgubila. Ubila je svako osećanje u njemu i više ništa nije mogla da očekuje. Stajali su bez reči, kao dva stranca koja sahranjuju nešto što ih je nekada čvrsto vezivalo, ali je sada potpuno nestalo.

U nekom trenutku se on uspravio, klimnuo joj glavom u znak pozdrava, okrenuo se i polako otišao, udaljavajući se teškim korakom čoveka kojem su oduzete sve nade i svi snovi, čoveka koji je sve uložio u ljubav jedne žene i na kraju sve i izgubio, svestan da možda to nikada više neće moći povratiti.

19.12.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

2 thoughts on “KONAČNI RASTANAK

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s