TRENUTAK

Otkrila je izvor. Otkrila je korene, početak života, vezu sa svetom i prirodom. Shvatila je šta je i koliko se udaljila od svoje suštine. Shvatila je koliko je nepravedna i surova bila. Koliko nesvesna darova života. Dirnuta istinom koju je videla i osetila čitavim svojim bićem, zaplakala je. Plakala je zahvalna za taj trenutak, trenutak čiste spoznaje lepote življenja koju je dosad propuštala.

Koliko su blagosloveni bili oni koji su znali. Zaista znali, a ne samo naslućivali kao ona koja je samo zagrebala površinu celog tog divnog lavirinta života. Kolilko su bili srećni oni koji su živeli tu povezanost i koliko jaki u svakom trenutku nedaća, jer su znali da su zaštićeni i voljeni, i da nikada, nikada nisu sami.

Jedna priča, jedan glas, promenio joj je život. Više nije bila ista osoba. Ne, nije postala neko drugi, već je ona koja se krila duboko u njoj rešila da izađe na površinu, na slobodu. Ili tačnije, konačno je dobila dozvolu. Niko ne može postati nešto što nema u sebi. Započela je proces postajanja onog što jeste, što je oduvek i mogla i trebalo da bude, da sebe nije držala u zatvoru. Zatvoru u koji su je stavili drugi, a ona se zadržala u njemu čak i kad su vrata odavno ostala bez brave i ključa.

I sve je bilo uzalud dok god nije bila spremna. Dok nije došlo vreme. Dok nije dobila dovoljno udaraca da se zapita, da pronađe odgovore. Bio je to poseban trenutak. Trenutak koji se pamti. Trenutak koji se beleži. Trenutak koji se deli.

17.12.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s