SAVRŠENI ŽIVOT

Bili su prijatelji i ona ga je volela. Kao prijatelja. Nije htela da prizna ni sebi ni njemu ni bilo kome drugome da je, u stvari, bila zaljubljena u njega. Nije htela da razori njihovo prijateljstvo, a bila je i svesna da on ne oseća isto prema njoj. Kad je našao novu devojku, osetila je snažan bol i neku nejasnu želju da im veza ne uspe, želju koju je takođe krila od same sebe. Čuvala je njihovo prijateljstvo u nadi da će ono potrajati duže od ove njegove veze i da će ga zadržati u svom životu uprkos drugim ženama. Trebalo joj je neko vreme da shvati da ga je izgubila. Postala je nebitna i to je stvaralo tihu, tinjujuću bol u njenom srcu.

Bila je u dugoj vezi, ali nije bila zaljubljena u svog momka. Nije htela da prizna ni sebi, ni njemu, ni bilo kome drugome da je, u stvari, bila s njim jer nije želela da bude sama. Nije želela da ga izgubi, jer je bila svesna da je on voli onakvu kakva jeste i da je njegova ljubav čvrsta i trajna. Nije bio ono za čim je žudila, niti ono što joj je bilo potrebno, nije se uopšte uklapao u njena merila savršenstva, ali ga je zadržala. Nije bio izvor njene bolne čežnje, ali je bio njena navika. Bio je drugar kome je bila važna i na to je mogla da se osloni.

Želela je decu i brak s njim. Ne zato što je to bila čežnja njenog srca ili zato što bi je to ispunilo srećom, već zato što je htela da ima sve, da ostvari privid savršene sreće u koji sama nije verovala. Želela je da bude uspešna, da bude kao svaka normalna žena, čak i ako je duboko u sebi osećala da njena sreća ne leži u životu supruge i majke. Nije bila svesna da je sreću tražila tamo gde su je drugi našli, ali ne tamo gde je bila za nju, jer sebe nikada nije zaista upoznala.

Želja joj se konačno ispunila. Ostala je u drugom stanju i dogovoren je datum venčanja. Osećala je radost zbog uspeha i očaj zbog neminovnosti onoga što sledi. Bilo je gotovo. Više nije bilo izlaza. Vezala se zauvek za čoveka kojeg nije volela i za decu koju nije želela. Osmeh s lica nije skidala, kao masku koja je prikrivala njenu zbunjenost. Nije shvatala zašto je tako duboko nesrećna. Trebalo je da bude srećna. Bila je uspešna. Imala je sve. Imala je savršeni život.

12.12.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s