DEMON BOLA

Živela je s bolom svakoga dana. Bolela ju je duša, bolelo ju je telo, bolelo ju je srce. Bila je bol koji hoda, ali je uprkos tome disala, mislila, osećala, govorila. Bol je bio njen dušmanin koji joj je krao osmeh, snagu, snove i mir.

Prvo se borila protiv njega, a onda ga je prihvatila kao sastavni deo svog bića i svog života Postao je njen nemi, sveprisutni sustanar kojeg prvo nije mogla, a kasnije nije ni htela da se oslobodi. Vremenom je počela da ga hrani kao svog jedinog vernog saputnika, da ga jača kako bi ostao uz nju i kako ne bi bila sama. Kad mu više nije bila dovoljna njena snaga, počela je da krade od drugih.

Pod velom zabrinutosti i saosećanja je tražila tuđi bol, a kad bi ga osetila, čačkala bi po njemu, pojačavala ga, nesvesna da muči osobu koja ga nosi. Osećala je tiho zadovoljstvo kad bi primetila tuđu patnju, jer bi se tada njen bol i njena usamljenost smanjili. Nije znala šta zaista čini.

Nije znala da bol nije bio samo bol. Nije znala da joj je bol doneo njen demon, koji je polako i sigurno obuzimao njeno biće sve dok se nije potpuno predala i izgubila, dok on nije postao gospodar, a ona sluga. Nije znala da je ona odavno nestala i da je postala beživotna senka, igračka u njegovim rukama. I dok ga je hranila svojim i tuđim bolom, nije primetila da je ostala potpuno sama s njim, jer su ga drugi brzo prepoznavali i od njega i nje glavom bez obzira bežali.

6.12.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

2 thoughts on “DEMON BOLA

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s