ZATOČENA

Bili su sami na svetu i Imali su samo jedno drugo. Lutali su u potrazi za smeštajem, sve dok nisu naišli na ljude koji su ih pozvali u svoj dom. Iako je brat rado prihvatio ponudu, sestra je bila sumnjičava. Njihovi domaćini su bili previše ljubazni i nije im verovala.

Uskoro se ispostavilo da, u stvari, nisu bili gosti, već zatočenici u toj kući. Mogli su da izađu, ali nisu smeli da se udaljavaju i da dugo odsustvuju. NIsu bili zaključani i nisu imali okove, ali pretnja je bila osetna kao nož pod vratom, tim više što nije bila otvorena, nego prikrivena, nevidljiva, kao opasnost koja vreba iza lažnog osmeha.

Tog dana je sestra otišla u restoran u blizini. Pošto nije bilo mesta, mogla je ili da sedi stešnjena između dve osobe ili da kleči sama za niskim stočićem. Odabrala je da kleči. Dok je čekala da joj stigne hrana, u restoran je ušla žena u predivnoj zelenoj haljini. Široko se smešila dok je grabila velikim koracima kroz salu i sestra je poželela da joj kaže koliko je lepa. Kad je žena neočekivano i s velikim zadovoljstvom prevrnula veliki sto, devojka se više nije usuđivala da joj priđe, ali još više joj se divila. Želela je da bude hrabra i snažna kao ta žena u zelenoj haljini.

Sa strepnjom se vratila u kuću, jer je znala da joj je brat pobegao pre nekoliko sati. Nadala se da još neće primetiti njegovo odsustvo, kako bi mogao da odmakne što dalje. Domaćini su ušli u kuću i doneli prelepe šarene kišobrane, a ona je mirno otišla u sobu, trudeći se da privlači što manje pažnje, kako bi bratu dala na vremenu. Bila je mirna i poslušna samo da je ne bi zaključali, jer i ona je nameravala da ode prvom prilikom, kad bude sasvim sigurna da je neće moći vratiti. NIje htela da rizikuje potpuni gubitak slobode, ni svoj ni bratov, pa se strpila i čekala pravi trenutak.

28.11.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s