IZAZOV ŽIVOTA

Našla se pred teškim izazovom. Bila je ljuta, povređena, zabrinuta i tužna. Negativne emocije su se kovitlale u njenom srcu, a um je vrištao protiv Boga, sudbine, a najglasnije protiv nje same, sipajući gorke optužbe protiv svega i svih koji su je doveli u tu situaciju. Pritiskao ju je težak teret negativnosti satkan od straha, brige, besa i tuge. Znala je da je to pogrešno, ali morala je da se suoči sa olujom u sebi, da je pusti da se istutnji.

Kad je došao taj dan, pogledala se u ogledalo i zagledala duboko u svoje oči. Plakala je, a onda je počela da izgovara: „Prihvatam odgovornost i opraštam sebi.“ Suze su tekle, a ona je ponovila: „Prihvatam odgovornost i opraštam sebi.“ Bilo joj je lakše na duši, kao da se neka stega otvorila oko njenog srca i zato je nastavila da ponavlja: „Prihvatam odgovornost i opraštam sebi.“ Ponavljala je sve dok nije osetila rasterećenost i dok nije uspela da se kroz potoke suza nasmeši sama sebi. Bio je to osmeh pun ljubavi i razumevanja.

Okrenula se od ogledala, izašla i krenula u susret izazovu, prihvatajući sve što može da se desi. Bila je svesna da je iz nekog razloga tako moralo biti. Zakoračila je u nepoznato, mirna i odlučna, bez ogorčenosti i besa, čak je i tuga nestala. Bila je spremna za sledeću fazu svog života. Nastupila je promena i za to je morala da bude zahvalna.

30.11.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s