IZGUBLJENI

Šuma je bila velika i lepa. Vraćala se stazom zajedno s grupom i izašla na čistinu. Kad su stigli na cilj, primetila je da vlada uznemirnost. Neki se još nisu vratili, a već je počelo da se smrkava.

Uskoro je stigla još jedna grupa. Među njima su bile dve mlade žene, jedna je nosila drugu, ali obe su bile nepovređene. Kad su stigle, zagrlile su se od radosti. Međutim, još ih je nekoliko ostalo u šumi, ali bilo je kasno i ništa nije moglo da se preduzme.

Ujutro su ispred kolibe na početku staze stajali okupljeni ljudi. Troje ih se još nije vratilo i zabrinuto su se dogovarali šta da rade. Nije mogla da im pomogne, jer se sama nije dobro snalazila u šumskim pretragama, tako da se samo nadala najboljem. Verovala je da su u sigurnim rukama.

U nekom trenutku je opet ušla u šumu. Uživala je u lepoti prirode, zanela se i više nije znala kojim putem je došla. Strepeći je odabrala jedan smer, ali onda se ipak radije pridružila grupi koja se tu zatekla i odmah se osetila sigurnije. I oni su krenuli istim putem, sasvim mirno i odlučno, a kad je na tlu ugledala bačene kape, rukavice i čarape, s olakšanjem je shvatila da nisu ništa prepustili slučaju. Pratili su tragove i ubrzo izašli na čistinu. Mirna i radosna, više nije želela da se ponovo vraća u šumu.

27.11.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s