NA OSTRVU

Stigla je na ostrvo zajedno s grupom turista. Bilo je to uzbudljivo putovanje kojem se radovala, ali je od njega i strepela. Imala je neki neobičan osećaj, neku slutnju, kao da će uskoro da se sretne sa svojom sudbinom. Iako se nije plašila, nije bila sasvim opuštena.

Nisu se dugo zadržali na samom ostrvu. Otišli su na krstarenje i uživali u predivnom prizoru – s jedne strane pogled na lepote ostrva, a s druge strane otvorena pučina. Bilo je mirno i prijatno, ljudi su se zabavljali i uživali.

U jednom trenutku se sve promenilo. More se uzburkalo i pred njihovim očima je niknuo vulkan, a iz njega je šiknula lava. Brodić je velikom brzinom krenuo ka ostrvu, a kad su stigli, putnici su obuzeti panikom počeli da se iskrcavaju i beže na drugu stranu, što dalje od vulkana, što bliže kopnu s kojeg su došli.

Nije poznavala put, a nije mogla da stigne ostale putnike, pa je zaostala. Izgubila se i ostala sama. Srela je jedan par koji joj je pokazao kuda treba da ide i ostao sasvim smireno da sedi i posmatra prizor pred sobom, kao da se ne dešava ništa zabrinjavajuće. Ostavila ih je i nastavila dalje. Sišla je stepeništem u dvorište u kojem su dva muškarca krotila konje. Svesna da je ponovo zalutala, udaljila se, tražeći izlaz, polako popuštajući pred naletom straha.

Nije htela da dozvoli da je taj osećaj savlada. Stala je, sabrala se i odjednom joj se razbistrilo u glavi. Setila se kuda su došli i kojim putem treba da ide. Bila je spremna da napusti ostrvo.

30.10.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana. 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s