BRAK SA SOBOM

Bila je u braku sa čovekom koji joj se nije dopadao, sa čovekom koji ju je iritirao svojim izgledom, ponašanjem, mirisom, zvukovima. Nije mogla da podnese da bude u njegovoj blizini, niti da je dodiruje. Uprkos tome bila je u braku s njim zato što je ona tako htela. Bila je to njena odluka, njen izbor, njena volja, ali ne i njena želja.

Uopšte nije želela da se uda, a pogotovo ne za njega. Bio joj je mrzak od samog početka, jer je imao čitav niz osobina koje nije tolerisala. Tek je s vremenom shvatila da su to bile one osobine koje je i sama imala, da je bio njeno ogledalo, ono pravo, bez imalo ulepšavanja. Odlučila je da se uda za čoveka sličnog sebi, za čoveka koji je bio otelotvorenje onog dela njenog bića koji je prezirala. U svom iskrivljenom shvatanju stvarnosti nameravala je da iskoristi taj brak kao priliku za učenje, ali i kao kaznu za neuspeh, koji je – to je tek prekasno shvatila – bio neminovan.

Nikada nije naučila da prihvati i voli tog muškarca, zato što nikada nije naučila ni da prihvati i voli sebe. Mrzela je njega zato što je mrzela sebe i za to nije bilo leka. Nikada nije uspela da se pomiri sa sobom i smatrala je da zaslužuje svaki trenutak pakla koji je stvorila. Bila je svoj sudija i neumoljivi izvršilac kazne koju je sama sebi dosudila.

30.09.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana. 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s