U ZGRADI

Bila je to velika, moderna, sjajna zgrada. Blistala je na suncu prekrivena staklom i metalom, sva u sivoj, crnoj, beloj i plavoj boji. Ušla je unutra i popela se liftom. Hodala je hodnicima, ne znajući tačno kuda ide. Svuda su bile žene, šetale se, stajale, čekale, kao i ona.

Pitala se zašto je uopšte došla, ali bila je svesna da je to bila njena volja. Dok je tako neodlučno stajala, posmatrala i razmišljala, poželela je da ode. Ušla je u lift i izašla iz zgrade, nadajući se da će je pustiti, ali na izlazu ju je sačekao portir, a pored njega uniformisani muškarac. Saopštio joj je da može da ide samo ako plati. Nije imala ni torbicu ni novčanik sa sobom i nije mogla da se seti da li ih je uopšte ponela i gde ih je ostavila.

Vratila se u zgradu i ušla u lift koji je odjednom počeo da ide gore-dole, da se trese, a svetlo je treptalo. Pošto je shvatila da ga neko drugi kontroliše (kazna za pokušaj odlaska?), sela je na pod i sačekala da prestane. U nekom trenutku lift je stao i izašla je na hodnik. Nalazila se na višim spratovima, ali nije znala tačno gde. Sretala je druge ljude i razgovarala s njima i zaista se našao neko spreman da joj pozajmi potreban iznos kako bi mogla da ode.

S olakšanjem je uzela novac i krenula napolje, ali ovaj put stepeništem, da je niko ne bi sprečio. Izašla je iz zgrade pitajući se: da li će je pustiti?

14.10.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

12 thoughts on “U ZGRADI

  1. I ja :). Nemam proročke snove, ali imam snove koje mi pokazuju dublje u mene. Nekada imaju smisla, čak i radnju, kao priča. Tada ih zapišem. Kad su mi već došli, mogu da ih i prenesem.

    Liked by 1 person

  2. Ako sam dobro protumačila „samo napred“, da znači da izvolim, u redu kada ti to želiš, međutim, verujem da ne bih javno u komentarima, jer mislim da su to lična pitanja. Ako nisam dobro razumela, zaboravi prethodnu rečenicu.

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s