UHVAĆENA

Bio je lep, sunčan dan. Šetala je između mladih stabala i bila srećna. Nije se uplašila kad je ugledala muškarca kako vreba devojčicu od tri godine. Samo je osetila želju da joj pomogne. Skrenula mu je pažnju da bi je spasla, pritom ne misleći na sebe. Muškarac se ustremio na nju i dete je uspelo da pobegne. Nikada nije zaboravilo tu prelepu plavokosu devojčicu koja joj je pogledom govorila da beži, da je za nju prekasno. Znala je da se žrtvovala umesto nje.

Prošle su godine i devojčica je izraslu u mladu, lepu ženu. Živela je u kućici s muškarcem koji se sada zabavljao s drugom devojčicom od četiri godine. Mazio ju je po glavi, ali ona ga se nije bojala. Da li se već navikla ili još nije znala? 

Mlada žena nije mogla da podnese tu misao. Ustala je, izašla napolje i počela da trči. Bežala je u mrak, jer napolju nije bilo nikakvog osvetljenja, ali u daljini je ugledala farove dva automobila u prolazu i potrčala prema njima. Tamo je negde put, možda nekoga sretne. Trava je bila visoka, nije znala da li ima kamenja, zidova, bilo kakvih prepreka, ali je znala da mora da trči. Ispala joj je papuča, ali je nastavila. Na trenutak se osetila lagana i slobodna, nošena krilima nade.

Odjednom je osetila kako je hvata za rame. Stigao ju je i čvrsto uhvatio. Ugrizla ga je za vrat, zarivala svoje zube sve jače, ali uzalud, nije ju puštao. Savladao ju je i bez reči je bacio na zemlju…

9.10.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

2 thoughts on “UHVAĆENA

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s