STRANCI U LJUBAVI

Za nju to nije bila ljubav na prvi pogled, ali za njega jeste. Kad joj je rekao da bi se njih dvoje mogli venčati, samo se glasno nasmejala. Na početku joj se čak nije ni dopadao, ali njegova istrajnost, iskrenost i šarm postepeno su je osvojili.

Uskoro su se venčali i neko vreme su bili zaista srećni. Zatim je ona poželela decu, ali on nije – želeo je samo nju. Njemu deca nisu bila potrebna, ona mu je bila sasvim dovoljna, ali pristao je i deca su ušla u njihov život. S decom su došle brige i problemi, njih dvoje su se postepeno promenili i sreća je polako nestala.

Postala je posvećena majka i zaboravila da bude supruga. On više nije bio samo njen muškarac, već pre svega otac njene dece. Ona je ostala njegova velika ljubav, prva u njegovom srcu, i zamerio joj je što ga je na neki način napustila, što joj on nije bio dovoljan.

Godine su prošle, deca su odrasla i otišla, ostali su njih dvoje sami kao nekada. Ponovo je on bio njeno sve, i njegova ogorčenost je polako slabila. Ponekad bi na trenutak poverovao da ga je ipak tokom svih tih godina volela, čak i onda kad mu to nije pokazivala, ali bilo je prekasno.

Neizgovorene reči, povređena osećanja i pogrešne pretpostavke zatrovale su njihov odnos. Ona nikada nije shvatila da on nije verovao u njenu ljubav, jer se ljubav ne podrazumeva, već se uvek iznova dokazuje, pokazuje i gradi iz temelja. On nije shvatio da su njena osećanja prema njemu tokom godina ostala nepokolebljiva i nepromenjena i da nikada nije prestala da ga voli.

Niko nije ništa rekao, niko nije ništa pitao. I tako su u starosti živeli kao dva stranca u ljubavi, nesvesni da ta ljubav još postoji.

5.10.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s