ZLATNI KLJUČIĆ

Imala je zlatni ključić od zlatne škrinje koja se nalazila u zlatom optočenoj sobi. Čuvala je ključić i nije otvarala ni sobu, ni škrinju, čekajući nekoga da ih zajedno otvore. Verovala je da je blago veće i lepše kada se podeli – s prijateljem, partnerom, srodnom dušom. Ponekada bi nekome dala taj ključić, ali oni su ga ili vraćali ili bacali, a ona bi ga ponovo uzela i strpljivo čekala.

Jednog dana je shvatila da je mnogo vremena izgubila u čekanju, u stalnoj napetosti i neizvesnosti. Pitala se šta je u škrinji i šta će biti s njom ako je ne otvori. Uzela je ključić, ne čekajući da joj ga vrate, otišla sama u sobu, otključala škrinju i konačno saznala šta se u njoj nalazi. Kad joj se tajna otkrila, zaplakala je od sreće i žalosti – sreće što ju je ipak otvorila i žalosti što je tako dugo čekala. Suze su se slivale niz njeno lice i padale u škrinju, pretvarajući se u bele bisere, a ona se samo nasmejala, konačno mirna i srećna.

Privučeni kao mušice na sveću, odjednom su se oko nje sjatili svi oni koji su ključić odbacili, ali ona im je pokazala vrata, zaključala ih za njima i uživala u svom bogatstvu sama.

5.10.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s