GREŠKA?

Stajala je na terasi i posmatrala izlazak sunca. Bilo je još mračno i hladno, ali nebo je bilo vedro i prelivalo se u nijansama između plave i crvene boje. U ruci je držala šolju toplog čaja i posmatrala svet koji se polako budio. Na ulici je ugledala zaljubljeni par i misli su joj poletele k njemu.

Znala je da je ne voli. Znala je da mu se dopada, ali ne dovoljno. Znala je da je ostavila utisak na njega, ali ne toliko snažan da bi potrajao. Ona je za njega bila samo još jedna žena u prolazu, ali on je za nju bio mnogo više od toga.

Želela je da greši, da joj on dokaže da nije u pravu, ali bila je svesna da je to nerealno očekivanje. Muškarci se bore za ljubav, za ženu za koju veruju da je ona „ta“, ali ne i za one koje su samo zanimljive prolaznice u njihovom životu. Ona nije želela da se bori da postane nešto više od toga, jer je verovala da je ta borba uzaludna – osećanja ili ima ili nema.

Pitala se da li da pristane na mrvice koje je bio voljan da joj pruži za njeno sve. Pitala se na šta je spremna da pristane za ono malo radosti s njim, za onu vatru u stomaku, ubrzano disanje i lupanje srca kad je on tu? Ali obećala je sebi. Obećala je sebi da više neće pristajati na kompromise. Da će prihvatiti samo onoga kome je stalo do nje barem koliko i njoj do njega. Mogla je pristati na više, ali ne i na manje od toga. Jer je to značilo da poštuje sebe i da više nije spremna da se daje u bescenje. Bila je zrela žena i znala je šta zaslužuje.

Zazvonio je telefon. Naravno da je bio on. Nikada joj neće biti jasno zašto se muškarci uvek javljaju kad ih pusti, kad odustane od njih? I kako znaju u kom trenutku se to desi? I zašto tada ponovo kreću u „lov“, čak i onda kada im nije stalo? Niti će joj ikada biti jasno zašto se žene uvek zavaravaju, traže objašnjenja i opravdanja, lažu sebe i spremne su da daju nove šanse?

Gledala je u telefon i oklevala. Da li da mu se javi? Da li da mu pruži još jednu priliku da joj dokaže da greši? Ili da joj potvrdi da je u pravu? Znala je da je to rizično, jer što joj više bude stalo, teže će ga pustiti, jer će više boleti. Duboko je uzdahnula i pomislila: u ljubavi zaista uvek pobeđuje onaj kome je manje stalo. Pustila je da telefon zvoni. Javiće se kasnije. Možda.

5.10.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s