LUDILO

Obuzelo ju je polako, zaposelo srce, dušu, telo. Bila ga je svesna, ali dopadalo joj se i nije htela da pobegne. Negovala ga je, čuvala, hranila, pustila ga da raste, postane snažnije. Čak i kad se borila protiv njega, tom borbom ga je sve više jačala, prividno ga tretirajući kao neprijatelja, tajno ga voleći kao prijatelja kojeg podržava celim svojim bićem. Ušlo je u sve pore njenog života, vezalo joj misli, osećanja, pokrete, čak i disanje i otkucaje njenog srca.

Plesala je na ivici ludila, zabavljajući se njegovom blizinom i izazovom koji predstavlja, ne shvatajući da ne vlada ona njime, već se ono s njom poigrava, strpljivo čeka da je obuzme celu i preuzme je u svoje carstvo bezumnika. Osećala se slobodnom, jer krši dosadna i besmislena pravila reda i pravila zdravog razuma. I što je ludilo u njoj više raslo, rasla je i njena pobuna.

I jednog dana je zaista prešla liniju bez povratka. Presekla je sve veze sa stvarnošću i pobegla u svet koji je stvorila u svojoj glavi. Postala je robinja svog ludila, njegova igračka, a da to nije znala – mislila je da je to samo njena volja i odluka, ne shvatajući da je zavedena i prevarena. Njoj je bilo lepo i ona nije tražila izlaz, već je htela da tu ostane. Želja joj se ostvarila – ostala je zauvek zatočena u slobodi koju je odabrala.

27.09.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s