POSLEDNJA LEKCIJA

Odgurnuo ju je od sebe, grubo i neočekivano. Zbunjeno ga je pitala šta nije u redu i iako joj je dao neubedljivo objašnjenje, odlučila je da mu veruje. Sviđao joj se. Poljubila ga je i dok je odlazio, zastao je, okrenuo se i dugo je gledao, kao da je vidi poslednji put. Kad je zamakao iza ugla, osetila je da je nestao zauvek iz njenog života, kao da nikada nije ni postojao.

Dugo ćutanje je potvrdilo njenu slutnju da je to bio njihov poslednji susret. Prihvatila je njegovu odluku i iako je često mislila na njega, njena naklonost je postepeno slabila. Daleko od očiju jeste daleko od srca.

Kada se javio nakon dugo vremena, dao joj je objašnjenje za svoje ćutanje, objašnjenje koje nije tražila, objašnjenje koje ju je iznenadilo okrutnošću i apsurdom. Objašnjenje koje nije prihvatila, jer nije bilo dovoljno dobro. Bila je razočarana. Ne zbog sebe same, već zbog njega. Da je nastavio da ćuti, ostao bi joj u lepom sećanju, kao neispunjena čežnja, propuštena prilika praćena žaljenjem i kajanjem.

Bila mu je zahvalna što nije ćutao, zato što je shvatila da nije bio čovek kakvim ga je smatrala. Bila je zahvalna zato što se lako i brzo oslobodila tananih spona koje su je vezivale za njenu sliko o njemu, o divnom muškarcu kakvog je želela. Bila je zahvalna zato što je nije poveo u pakao nesrećne ljubavi koji se nazirao iza njega. Najviše od svega mu je bila zahvalna zato što joj je dao priliku da konačno dokaže sebi najvažniju stvar na svetu – da može da veruje sebi, da može da sačuva samu sebe od još jedne greške i da sebe stavi na prvo mesto, jedino koje zaslužuje.

14.9.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s