NESAVRŠENI CVET

Bio je to divan cvet. Raznobojne latice su se prelivale po njegovoj lepoj glavici, širio je najlepši miris u okolini, i bio bi sasvim savršen da mu jedan list nije bio slomljen. I očarani njegovom lepotom, svi su videli samo taj slomljeni list, kao manu koja je kvarila savršenstvo. I cvet se stideo zbog toga. Skrivao je taj list kao svoju sramotu, ubeđen da je ružan i da ga niko ne voli, jer ne zaslužuje da bude voljen.

Nije ni primećivao da je oko njega uvek bilo mnogo cveća, da je živi svet bujao, jer ga je privlačio njegov miris i njegova lepota, i da je uz njega sve raslo, postajalo lepše i bolje. I iako niko nije imao slomljeni list, niko nije bio tako divan kao on, ali cvet to nije opažao. Rastao je, cvetao, mirisao, činio sve što može da nadoknadi svoje nesavršenstvo, ali je ono ostalo tu, kao bolna rana i sramota, greška koja ga je činila nedostojnim ljubavi.

I zaista, nikada ga niko nije zavoleo. Ne zbog slomljenog lista, već zbog njegove lepote, njegove posebnosti i nedodirljivosti. Što je još tužnije, ni on sebe nikada nije zavoleo. Uvenuo je, a da nije uvideo koliko je bio divan.

I kad je nestao, cveće je i dalje raslo, ali više nije bilo tako lepo i bujno, jer nije imalo čemu da stremi. Postalo je obično cveće bez nadahnuća. I bolje je tako. Taj cvet ih je previše podsećao na to koliko je nekima malo nedostajalo do savršenstva, dok je za njih ostalo u potpunosti nedostižno.

4.09.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s