PIŠEM DA BIH POSTALA JA

Želim da postanem ja. Želim da pronađem sebe ispod svih maski i velova koje mi je delom nametnula okolina (porodica, vršnjaci, nastavnici, prijatelji, kolege, partneri), a delom sam ih stavila svojom voljom da bih se bolje i lakše uklopila, da bih bila prihvaćena. Ispod svih tih slojeva ja sam se izgubila, i čitavog života sam, u stvari, ni ne znajući, tražila samo jednu jedinu osobu – sebe. Gubeći sebe, krijući se od sebe i drugih, sve vreme sam se u toj igri mačke i miša pitala: Ko sam, u stvari, ja ispod svega toga? Koji je od svih glasova u mom životu onaj pravi, autentični, samo moj? 

Niko mi ne može dati odgovore na ta pitanja osim mene same. To je svrha pisanja. Pisanje je oduvek bio moj način da zadržim deo sebe, da se ne izgubim u potpunosti. Pisanje je moj način i da ponovo pronađem sebe, ali i da postanem ja, jer kroz pisanje stvaram samu sebe iz početka.

I više nije važno koji će biti krajnji ishod. Važno je samo da pisanjem otkrivam sebe kao misteriju života. U meni se kriju beskonačna prostranstva, kao i u svakoj duši, jer čovek je svemir u malom, prošlost, sadašnjost i budućnost van vremena i prostora. I dok se taj svemir neprestano širi, ja ga istražujem u pisanju, kroz pisanje i radi pisanja. Na kraju krajeva, pisanje jesam ja.

31.08.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s