PRIČA STAROG DEBLA

U šumi je naišla na neobično stablo. Nedostajao mu je gornji deo, bilo je šuplje, kao da ga je neko odlomio, odneo mu srž i ostavio ga praznog, slomljenog, ali uspravnog. Oko njega su rasli trava i korov, ali nije bilo drugog drveća.

Kad mu je prišla, staro šuplje deblo je počelo da joj pripoveda priču o svojoj prošlosti i prošlosti šume. Pažljivo je slušala, ali joj je istina nekako izmicala. U nekom trenutku je shvatila da ta priča raste i da se menja. Verzije su se slagale jedna na drugu kao nevidljivi slojevi folija i formirale providni mozaik koji je menjao izgled priče i skrivao njenu suštinu.  

Priča koja se pripovedala i istinita priča koja se krila ispod svih tih slojeva nisu bile iste. Nije deblo lagalo, priča je postajala drugačija sama od sebe. Menjala se pred njenim očima kao živo biće. Menjala se s njom. Njena svest se menjala i ona je u svakom trenutku otkrivala nove slojeve, nove deliće, i sticala potpuniju sliku od one koja joj se prikazala pri prvom susretu sa suvim starim deblom u šumi.

30.08.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s