ZASLUŽENA KAZNA

Sasvim neočekivano joj je zario nož u srce. Umesto da se skloni, da pokuša da pobegne, da izvadi oštricu, okrenula se prema njemu i dozvolila mu da je zabije još dublje, sve do kraja. Na trenutak je zadržala dah i slušala glas koji je izgovarao optužbu i presudu, obrazlagao joj zašto je zaslužila taj ubod i zašto je taj bol najbolje rešenje za nju. Ubijao ju je u ime isceljenja.

Disala je duboko i pažljivo slušala, upijala je svaku reč i urezivala je u pamćenje. U njoj su se mešali bol i tuga, ali nije reagovala, nije se branila. Svako ima pravo da veruje i misli o njoj šta želi, da vidi u njoj šta želi, svako ima pravo da je prosuđuje i osuđuje, čak i da je povredi. Ona im je dala to pravo, jer je i ona to radila. I sebi i drugima.

Kad je rekao sve što je imao, otišao je i ostavio je. Osetila je kako se guši od bola i pala je na pod. Tresla se od plača, celo telo joj se grčilo, ali znala je da je to zaslužila. Molila je za oprost Boga i sve one kojima je ona bila sudila i kojima je tako zarivala oštrice u srce. Nikada nije bila svesna koliki bol im nanosi i koliko je užasna bila prema ljudima oko sebe. Molila je za oprost i znala je da je bol koji oseća bio tako snažan, jer je bio kazna za sve ono što je učinila drugima. Zaslužena kazna. Sve se vrati, pre ili posle. Bila je to pravda. Bila je to karma. Gušila se, ali se nije žalila, čak ni sažaljevala samu sebe. Zaslužila je. Ni manje ni više, nego da tu skapa od otrova reči koje su se zarile u nju kao oštrica osvetnika i pravednika.

21.08.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s