PRED ZIDOM

Zakucala se. Naišla je na zid. Pokušala je da ga zaobiđe, ali bio je previše dugačak, nije mu bilo kraja. Pokušala je da ga preskoči, ali bio je previše visok. Pokušala je da ga razbije, ali bio je previše čvrst. Vratiti se nije mogla – vreme ne ide unazad.

Udarala je po njemu, ali nije vredelo – povredila se. Sela je i plakala, ali ni to nije pomoglo. Jeste joj bilo lakše, ali zid je i dalje bio tu. Hodala je ispred njega, ali nigde nije stigla, jer puta nije bilo. Na kraju se smirila i odustala. Nije bilo svrhe boriti se protiv zida.

Nigde nije mogla da ode, ništa da uradi, osim da sedi i razmišlja. Kao da su jedva dočekale, misli su joj nahrupile u tolikom broju i s takvim intenzitetom, da je imala utisak da ju je progutala lavina. Bila je potpuno savladana. Zatim su usledile oluje emocija koje su je nebrojeno puta bacale od neba do zemlje i nazad. Posle tih duševnih udaraca je bila tako bolna i izgubljena, da je od iscrpljenosti zaspala.

Spavala je, ali nije sanjala. Spavala je dubokim snom koji isceljuje telo i dušu, i kad se probudila, bila je posve smirena i opuštena. Disala je duboko i više ništa nije bilo važno. Bilo joj je svejedno da li će ostati tu ili krenuti dalje. Bilo joj je svejedno da li je zid tu ili nije.  Samo je želela da zadrži taj neprocenjivi, blagosloveni mir.

Toliko je bila obuzeta tim novootkrivenim i novostečenim osećanjem, da nije primetila da zida više nema. Kad je to shvatila i videla divan pogled koji se pružao pred njom, nasmešila se. Međutim, nije se pokrenula, nije ustala, već je ostala da sedi tu još neko vreme i da uživa u lepoti. Čemu žurba?

21.08.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s