BOL ĆUTANJA

Gorko je plakala dok je sedela u autobusu i odlazila. Sve te godine čekanja i čežnje bacila je u vetar. Sada, kada je konačno mogla da bude s njim, uplašila se i otišla bez reči. Znala je da nemaju budućnost, da bi je još jedno razočarenje i još jedan rastanak dotukli. Iako ju je on čekao, kao što su se dogovorili, ona se predomislila u poslednji čas, na samim vratima. Krišom ga je posmatrala kroz prozor kako ćaska s konobaricom koja mu se očarana smešila. Bila je lepa i mlada, visoka, tanka i duge kose, baš njegov tip. Nervozno je bacao pogled prema vratima lokala i znala je da uprkos toj slatkoj devojci nije zaboravio na nju. Na čas joj je laknulo, ali znala je da će uvek biti tako. Bio je previše lep, mlad i voleo je žensko društvo i flert, i nikada mu ne bi verovala, naročito zato što su živeli u različitim gradovima, često bi bili razdvojeni i nikada ne bi znala šta radi i kako živi. Ta pomisao je bila previše bolna, iako joj se srce stezalo od želje da uđe, da ga zagrli i poljubi, ipak se okrenula i otišla.

Nije videla kako je ispijao čašu za čašom kad je shvatio da neće doći. I kako nije više ni reči progovorio s konobaricom koja je neprestano obletala oko njega. Nije videla kako je pomalo nestabilno krenuo kući i kako je ušao u svoj stan, sređen u nadi da bi ona mogla doći, da zajedno provedu romantično veče uz sveće i njenu omiljenu muziku. Nije videla kako su mu suze potekle i kako se slomljen bacio na kauč i tresao se od plača. Nije znao zašto nije došla, ali je znao da je nikada više neće videti, jer im je to bila poslednja šansa, i ta pomisao ga je užasno bolela.

Nije znao. Kako bi i znao, kada je nikada nije ništa pitao, niti mu je ona išta rekla. Kako bi ona znala kada ga nikada nije ništa pitala, niti joj je on išta rekao. Neizdrživ bol ih je gušio oboje i živeli su s njim kao s knedlom u grlu koju nikada nisu ni progutali niti izbacili. Strah? Ponos? Glupost? Nedostatak ljubavi? Nikada neće saznati koliko su stvarno bili voljeni, samo će pamtiti koliko su voleli, a bili povređeni. Nikada neće saznati da su ljubav izgubili samo zato što su je skrivali i o njoj ćutali.

29.07.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s