PUTOVANJE VAN GRANICA

Vreme je prolazilo. Nije bila ni mlađa ni jača ni zdravija, ali duh joj je i dalje bio nemiran. Bila je željna promene i morala je da nešto preduzme, da ostvari svoje snove dok je još mogla. Isplanirala je svoje putovanje i krenula. Istog trena kad je izašla iz sigurnosti poznatog okruženja, osetila je žmarce uzbuđenja i radosti. Ipak, osećanja su bila pomešana. Jeste strepila od nepoznatog, ali ju je u isto vreme i snažno privlačilo. Hrabro je zakoračila.

Granice su se pomerile. Otvorio se čitav novi svet koji nije poznavala. Na početku se osećala nesigurno, ali kad su i granice u njenoj glavi počele da se pomeraju i ruše, pronašla je nove puteve, otkrila brojne slojeve tog divnog sveta, njegovu veličanstvenu lepotu, ali i njegovu ružnu i tužnu stranu. Obuhvatila ga je u celosti da bi ga zaista upoznala i učinila svojim.

Uživala je i u otkrivanju same sebe. Imala je osećaj kao da se na neki način prvi put susreće sa sobom ili kao da ponovo otkriva stvarnu sebe, onu koja je oduvek bila tu, godinama zatrpana ispod svih sumnji i strahova. Bila je srećna i beskrajno zahvalna na tom dragocenom iskustvu koje joj je život pružio.

Kada je došlo vreme povratku, osećanja su joj opet bila pomešana. Bilo joj je žao što se avantura završava, što odlazi iz tog magičnog sveta, ali je čeznula i za mirom i sigurnošću svoga doma. Vratila se promenjena, s novom snagom, verom i radošću. Bila je spremna za sledeću avanturu, za sledeće putovanje van granica svog sveta i sebe same.

 

14.03.2019.

23.07.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s