PRAZAN ODRAZ

Praznina u njenoj duši je rasla, širila se njenim bićem, obuzimala je i počela da je guši. Postala je očajna i borila se da joj oduzme prostor, da joj nađe zamenu, nešto što će je ispuniti. Okrenula se poslu, uložila je svu energiju u njega, trudila se i zauzvrat je očekivala i tražila više pažnje, više priznanja, više nagrada, više svega što bi moglo da joj ispuni dušu i potisne prazninu.

Uprkos uloženom naporu, ništa se nije dešavalo, ništa se nije menjalo. Pažnja, priznanja i nagrade nisu stizale, praznina je ostajala i sve više je izjedala. Kao da je crpela snagu iz njene frustracije, iz njenog razočarenja. Osećala se sve slabijom.

Kao ranjena zverka u zamci, postala je agresivna. Bila je nezadovoljna i ljuta na ceo svet. Brecala se na druge, bila je gruba, surova, a nije shvatala da je, u stvari, ljuta na sebe, da je time samo sebe povređivala, da joj ni takvo ponašanje neće pomoći, jer praznina je i dalje rasla, hraneći se njenim besom.

Jednog dana se pogledala u ogledalo i nije videla ništa. Počela je da vrišti od straha, čupa kosu i razbija ogledalo. Povredila se, ruke su joj krvarile, ali nije mogla da prestane s vrištanjem. Na kraju je pala na pod i počela da kašlje. Glas ju je izdao. Grlo ju je bolelo. Briznula je u plač.

Probudila se usred noći. Smirila se. Čim se setila praznine u ogledalu zaječala je, a suze su samo potekle niz njeno lice. Shvatila je da je bila prazna ljuštura, da je praznina u njoj stvarala prazninu oko nje. U trenutku kad je to prihvatila, bol je nestao i mir se uselio u njeno srce.

Prestala je da traži, da očekuje bilo šta. Prestala je da se breca na ljude i da bude agresivna. Uskoro se sve promenilo. Pažnja, priznanja i nagrade su počele da stižu. Ljudi su postali ljubazniji prema njoj. Kad je sledeći put sa strepnjom pogledala u ogledalo, videla je svoj slabašan odraz. S olakšanjem je shvatila da se praznina povlači, a da ona konačno postaje stvarna osoba.

17.05.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s