U SVETLU

Iz mraka je ušla u krug. Iz njegovog središta je izbijalo čisto belo svetlo i širilo se u kupastom obliku prema uvis. Sela je i posmatrala ga, a zatim se našla u samom svetlu. Bilo je prijatno, ali ipak nekako hladno. Lebdela je i podizala se uvis, kao da prolazi kroz neki tunel. Našla se u praznom prostoru. Bilo je mračno, samo su zvezde sijale u tami. Osećala se laganom u telu i duši, ali ne i u srcu. Srce joj je obuzimala teskoba. Nešto nije bilo kako treba.

Zatvorila je oči i zavirila duboko u svoje srce. Bilo je bolno. U njega su bili zabijeni brojni šiljci i krvarilo je. Duša ga je pomilovala s mnogo ljubavi i nežnosti i krv je prestala da teče. Lagano je počela da vadi jedan po jedan šiljak i na kraju pomilovala sve rane koje su ostale kao brazde na površini. Iako su i one uskoro nastale, srce je i dalje bilo stegnuto.

Duša mu je šaputala da ne treba da se boji, da je sve gotovo, da je na sigurnom i srce se malo opustilo, ali i dalje je bilo stegnuto. Duša je bila uz njega, ali to nije pomagalo. Srce je bilo paralisano strahom.

Otvorila je oči. I dalje je lebdela, ali se više nije osećala tako laganom. Strah srca ju je vukao prema dole. Želela je da ostane još malo u tom prostoru, da uživa u lakoći, u isceljenju, ali nije mogla. Morala je da se vrati.

Ponovo se našla u osvetljenom krugu. Osećala se pročišćenom i rasterećenom. Srce je ravnomerno kucalo. Shvatila je da ga je zapostavila i da se nije dovoljno brinula o njemu. Moraće ubuduće da ga bolje čuva i da vodi računa o njegovom isceljenju, a ne da ga ostavlja izranjavanog.

Izašla je iz kruga potpuno smirena. Znala je da uvek može da se vrati i da će se sigurno i vratiti. Dobro je poznavala put.

22.07.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s