DEČAK

Bila je to samo igra. On je bio dečak, a ona lutka. Poigrao bi se njome, a onda je odbacio do sledeće prilike, kad bi poželeo da se ponovo zabavi. Kako se to stalno ponavljalo, nije ga shvatala ozbiljno. Bio je drag, ali ponekad iritantan u svojim nestašlucima i dečijoj surovosti.

Zatim je pokazao drugo lice. Pomislila je da ima dušu. Obratila je pažnju, ali bila je skeptična i nesigurna, jer ni dalje nije znala ko je on. Da li je dečak odrastao ili je samo stavio novu masku? Koje je lice bilo pravo? Da li je bio lažnjak ili je bio oboje – dete s dušom? Pokušala je da sazna, ali joj on nije dozvoljavao. Pitala se čega se plašio: da će otkriti njegovu ranjivost ili njegovu laž?

Postao je misterija koju treba otkriti, zagonetka koju treba rešiti, izazov koji treba savladati. Uvukao joj se pod kožu kao slatka muka koje je trebalo da se oslobodi kako bi ozdravila, ali je bio i sila koja je u isto vreme privlači i odbija. Pokušavala je da razveže čvor koji ih je povezivao, koristila je razne načine i sredstva, ali nije joj polazilo za rukom. Na kraju je odustala i čekala da vidi šta će se desiti.

Igra se zaustavila sama od sebe. Bilo je gotovo. Odigrao je svoju ulogu i konačno je mogla da krene dalje, bez njega, bez razrešenja i bez otkrića. Do tada je shvatila i prihvatila da neke stvari i neki ljudi zauvek ostaju misterija. Bila je zahvalna na lekcijama, ali laknulo joj je i osećala se oslobođeno. Ipak je on bio samo dečak koji je želeo da se malo poigra, a ona je želela da odraste. Nije želela da bude ničija lutka.

14.07.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s