MRAČNA PRINCEZA

Oduvek je bila drugačija. Razlikovala se jer je bila dete onog sveta. Magija, tama, smrt su joj bile bliske, uz njih se osećala kod kuće. Bila je zalutala princeza u svetu koji nije razumela i koji nju nije razumeo. S vremenom je počela da veruje da nešto nije u redu s njom. Bila je usamljena i otuđena, puna besa i tuge. Odlučila je da pobegne iz tog sveta što je dalje moguće.

Bežala je daleko od ljudi, živela je na rubu egzistencije, željna da nestane, da se oslobodi, ali njen mrak ju je svuda pratio i nikada nije bila sama. Kad više nije mogla da izdrži, kad više nije znala kojim putem da krene, odlučila je da stane i da se bori, samo nije znala za šta i protiv koga.

Prvo se borila protiv ljudi, nanosila im je bol u besu i želji za osvetom, ali zadovoljstvo je kratko trajalo, a mrak je i dalje ostao. Onda je počela da se bori protiv mraka i nije bilo ništa bolje, nego gore, jer se borila protiv same sebe. Posustala je, očajna, jer nije znala šta da radi. Odustala je. Od svega. Od života. Od sveta. Od ljudi. Od sebe. Predala se.

Dok se nalazila izgubljena na granici života i smrti, odjednom se pojavilo svetlo. Osetila je snažnu želju za životom i shvatila šta treba da uradi: jednostavno da živi. Da prihvati mrak, ali da ne dozvoli da on vlada njome. Da prihvati ljude, ali da ne dozvoli da je unište. Da prihvati i voli sebe, da bude sama sebi i gospodarica i sluškinja, ali ne i neprijateljica. Zaštitila se svetlom vere, nade i ljubavi, i u njemu potražila balans života. Sada je znala da će ga pronaći – put se konačno nazirao u tami.

7.7.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s