NIKO NIJE TU…

Krv je samo lila iz nje i nije je mogla zaustaviti. Nije je više bolelo. Počela je da oseća smirenost, telo i duša su joj se opuštali. Razmišljala je. Razmišljala je o svom životu, o prošlosti, o svemu onome što je propustila, svemu onome što je bolelo više od otvorene rane na njenom telu.

Zašto je sve moralo biti tako?

Zašto nije postupila drugačije?

Zašto je izdala samu sebe?

Razmišljala je o svojim roditeljima. Krivila ih je i branila u isto vreme. Učinili su najbolje što su mogli, ali to nije bilo najbolje za nju. Ali ko je ona da im sudi?

Razmišljala je o svojoj deci i pitala se da li je i ona njima uradila to isto. Volela ih je više od svega, ali stalno je strahovala zbog njih i taj strah je bio okov, i njen i njihov. Da je bar samo ljubav bila jača od straha!

Razmišljala je o muškarcima u svom životu, o svima onima koje je volela i koji su je voleli, a da je nikada nisu upoznali. Previše se plašila da bude ono što jeste pored njih, i uvek se pretvarala da je upravo ono što žele. Da li su i oni radili isto? Da li je ona poznavala njih?

Razmišljala je o svojim prijateljima, o svim kreativnim načinima na koje su je iskorištavali. Uvek su nešto tražili od nje, uvek uzimali, ostavljali je isceđenu, umornu. Da li su se i oni tako osećali pored nje?

Previše pitanja koja su je gušila. Nikada neće dobiti odgovore, i to saznanje ju je bolelo više od svega. Sve je proživela, ali je sve i propustila.

Zakašljala se od krvi u ustima. Osećala je kako život izlazi iz nje, polako, ali sigurno, a nikoga nije bilo tu da joj pomogne.

Gasila se. Na kraju je pomislila kako je život čudan, pun ironije. Uvek se plašila da će umreti sama, i trudila se svim silama da stalno ima nekog pored sebe, a sada, u presudnom trenutku, ipak niko nije tu….

4.7.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s