PRAZNINA

Bežala je izbezumljena od straha pred ogromnom prazninom koja je velikom brzinom klizila kroz prostor i pratila je u stopu. Slutila je da neće uspeti da pobegne, ali nije smela da odustane, morala je da pruži sve od sebe kako bi izbegla taj užas. Ipak su svi napori bili uzaludni – praznina joj je prišla sasvim blizu i progutala je.

Našla se u mračnom i hladnom prostoru. Lebdela je bez sile teže dok joj je srce ludački tuklo. Ništa se nije dešavalo i umirila se, a rezigniranost je zamenila strah. Koncentrisala se na svoje disanje i otkucaje srca. Misli su počele da nestaju i uronila je u duboku tamu zaborava. Više nije znala ko je, šta je, ni gde se nalazi. Nije bilo ničega osim ujednačenih otkucaja srca na tankoj liniji postojanja, u savršenom miru i tišini.

Iznenada se praznina uzburkala, kao da je nastupila oluja i sve je počelo da se trese. Stvorio se otvor i neka sila ju je povukla napolje, na svetlo, i bacila je na tvrdo tlo. Ležala je zbunjena, još uvek u stanju mira i zaborava, a opet prisiljena da otvori oči i da dođe k sebi, da se seti ko je, šta je i gde se nalazi.

Kao kroz maglu se prisećala praznine. Svim srcem je želela da se vrati u taj spokoj, ali više ga nije bilo – nestao je. Deo praznine je ostao u njoj, ali se postepeno gubio u pretrpanosti nemira uskovitlanog života. Nije bila sasvim sigurna da li se ponovo rodila ili umrla.

15.06.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s