ZAČARANA ŠUMA X

Bio je to kraj njene misije. Ovakav kakav je, ovaj svet može da preživi. Životinje i zveri će živeti zajedno i uspeće da sačuvaju ravnotežu. Lepota života može da dođe do izražaja samo pored ružnoće razaranja. Svojim prisustvom ona ugrožava zveri, a sami tim i lepotu. Shvatila je da je slika tog sveta slika njenog srca, da je borba za Šumu bila borba za nju samu. Bila je spremna da ode. Oprostila se nežno od životinja, pogledom pomilovala krošnje drveća koje su se izvijale na vetru kao da joj mašu, ptice na granama su cvrkutale i letele za njom sve do kraja Šume. Noseći u svom srcu žubor vode i miris cveća, osećajući poglede očiju iz tame, osvrnula se još jednom i videla životinje i zveri kako prate njen odlazak.

Kapija je bila otvorena. Nasmešila se. Bio je to znak. Nije joj bilo potrebno da čuje Glas. Bilo je suvišno bilo šta reći. Izašla je i kapija se zatvorila. S one strane zlatne ograde ugledala je životinje kako se vraćaju u Šumu, veselo skakuću i igraju se. Na trenutak je osetila nostalgiju, ali samo na trenutak. Zatvorila je oči i osetila život Šume u svome srcu i znala da će tu ostati zauvek.

Prošla je pored izvora. Voda je blistala i radosno žuborila, kao da je pozdravlja. Na granici između dva sveta, duboko je uzdahnula i zakoračila.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s