ZAČARANA ŠUMA IX

Pala je noć i zebnja je ispunila njeno srce. Životinje su se uznemirile i pribile se uz nju. Osećale su da u njenoj blizini ništa loše nije moglo da im se desi. Te noći mu lov nije bio uspešan. Kad je svanulo, potražila je neko sklonište i našla veliku pećinu u koju je predveče povela životinje. Noćima su se krile s njom u toj pećini, a danju su izlazile. Zasad su bile sigurne, ali je ona znala da to neće moći da traje zauvek.

Jednog dana je začula uznemireni krik ptica i kad je dotrčala, našla je krvavi trag na zelenoj travi. Shvatila je da on više ne lovi samo noću – nastupio je početak kraja. Više nije bilo povratka, morala je da se suoči s njim u konačnom okršaju.

Prišla je zverima koje su gladne i uznemirene zarežale, buneći se zbog prava na život koje im je uskratila krijući životinje. Njena snaga i sigurnost su ih umirile, pokorno su spustile glavu pred njom, svojim stvaraocem, i kad je pošla ispred njih, pratili su je bez oklevanja. Čvrstim korakom ih je povela k zamku, svesna da ne postoji drugo rešenje. Zveri su je pratile dok nisu osetile miris krvi, a onda su raspomamljeno poletele u zamak. Čula je borbu, komešanje, krikove, a na kraju samo mljackanje i režanje. Prišla je mestu gde je bila gozba zveri. Krv je tekla u mlazovima. Zavirila je unutra, spremna na sve, a ipak užasnuta prizorom koji je zatekla: otrgnuti komadi mesa na sve strane, njegovo telo na podu, krvavih usta i očiju, ukočene vilice, spremne da zagrize. Telo violiniste je bilo odbačeno u ugao sobe, potpuno izlomljeno. Zveri su jele ostatke njihove lovine. Kad je prišla, samo su podigle glavu i nastavile da jedu.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s