ZAČARANA ŠUMA VII

Jedne noći se trgnula iz sna. Bila je sama. Čula je uznemirujuće zvukove i odlučila da ih proveri. Spustila se stepenicama zamka i približila se prostoriji iz koje je dopiralo mljackanje i režanje. Pomalo uplašena, tiho je otvorila vrata i zavirila u polutamu sobe delimično osvetljene mesečinom. Prvo je uočila violinu na podu, a zatim je pogledala prema komešanju koje je dolazilo iz mračnijeg dela prostorije. Kad su joj se oči navikle na tamu razaznala je obrise dva muškarca. Obojica su joj bila okrenuta leđima, čučala su i … žderala. Nisu jeli kao ljudi, već kao zveri, držeći sirovo meso u rukama, kidajući ga zubima. Krik joj je zamro u grlu kad je jedan pogledao prema prozoru, osluškujući zvukove iz Šume i kad je ugledala.. Zamalo je umrla od bola kad je ugledala krvavo lice svoga dragog, ne lice čoveka punog ljubavi, već krvoločne zveri tame …

Vratila se u postelju i sačekala ga. Kad je bila sigurna da je zaspao, ustala je, izašla iz zamka i otišla u Šumu. Bilo je tiho, čula je samo ponegde neki šum, ali joj se niko nije približavao. Životinje su bežale od nje, samo bi zveri ravnodušno podigle glavu, a zatim nastavile da spavaju ili da love. Tada je shvatila: čovek je pretnja za sve lepo i vredno u Šumi, saveznik divljih zveri u uništenju onih koji su previše slabi da se sami brane. U tom trenutku joj je zastao dah i prošla ju je hladna jeza, jer je shvatila sudbinu Šume: istrebljenje života! Htela je da umre od stida i bola kad je spoznala strašnu istinu: ona je učestvovala u tome!

Vratila se u krevet, ali muzika violine više nije mogla da je uspava, mir je iščezao iz njenog probuđenog srca. Iluzija raja je nestala.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s