ZAČARANA ŠUMA VI

Kad je ušla u Šumu, ugledala je predivnog muškarca kako sedi ispod drveta i čeka je. Njegov pogled i osmeh su isijavali toplinom koja je rastapala hladnoću u njenom srcu. Osetila je nežnost, a usne su joj se razvukle u široki osmeh. Prišla mu je bez straha i kad je ustao pruživši joj ruku, ona mu je dala svoju bez oklevanja. Poveo ju je u Šumu, a ona ga je pratila kao hipnotisana. Nije više čula ni žubor vode, ni šum vetra, ni užurbano zujanje pčela. Nije videla ni cveće, ni sunce, ni sjaj vode koja je tekla pored njenih nogu. Zamenila je ceo svet za sjaj njegovih očiju.

Vodio ju je njoj nepoznatim putevima, a onda stao. Tek tad je skinula pogled s njega i ugledala predivan zamak usred Šume, okružen cvećem i vodoskocima. Nikoga nije bilo osim njih i on ju je poveo u zamak dugim hodnikom do predivne dvorane u kojoj se nalazio dugačak postavljen sto. Čula se muzika, violina je svirala čežnju njenog srca, a vatra u kaminu je grejala njenu dušu i telo. Bila je u raju.

Dok su plesali, on joj je milovao obraz tako nežno, da joj se činilo da će se rastopiti pod njegovim dodirom. Noć je pala i ona nije znala gde je nestao dan. Prve sunčeve zrake je dočekla s osmehom na licu. Otvorila je oči i ugledala njegov topao pogled koji joj je grejao srce.

Dani su prolazili, noći su ih gutale i oni su nestajali bez glasa, uljuljkani u zvuke violine. Život je bio san i ona se nije budila.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s