ZAČARANA ŠUMA V

„Ne! Šta se dešava!?“ Duša joj je bila ispunjena strahom, bilo joj je hladno, činilo joj se kao da svet propada i život nestaje u užasu koji ju je obuzeo. Htela je da pobegne, da je ne proguta teskoba koja je dolazila iz Začarane Šume. Glasovi su brujali u njenoj glavi i krv joj se ledila u žilama, oči su htele da joj iskoče iz duplji i ona ih je zatvorila, nadajući se da će istog časa sve nestati, zajedno s njom. Prošlo je nekoliko trenutaka i ništa se nije promenilo. Njena uzburkana krv je počela da se smiruje, iako joj je srce i dalje tuklo. Misli su joj postale jasnije, dok se iz haosa u njenoj glavi nije iskristalisala ona najstrašnija od svih, ona od koje nije mogla da pobegne: Moram da se borim! Zaplakala je od slabosti i straha, ali znala je da nema izbora. Očajna, na trenutak se prepustila osećanjima, a zatim se sabrala i pogledala u Šumu, s tugom, kajanjem, prihvatanjem, kao da gleda u svoju smrt.

  • Puls se smiruje, disanje je normalno … Pala je u komu … Ne znamo zašto… Ni da li će se ikada više probuditi …

Na početku šume je bilo mračno i ona se osećala potpuno bespomoćno, izložena svim opasnostima. Shvatila je da ne sme da bude nepromišljeno hrabra i vratila se do kapije, da pored nje dočeka zoru, da bi na svetlu dana otkrila protiv čega se bori. 

Kad je svanulo, uputila se u Šumu polako, teškim koracima, kao da kreće na gubilište. Preteći glasovi su je dočekali na samom ulazu, ali u susret joj je poleteo i leptir. Nasmešila se i setila lepote Začarane Šume za koju treba da se bori, da je sačuva. Leptir je sleteo na njen obraz i odjednom je osetila bol i krv kako joj teče niz lice – leptir nije bio ono što se činio.

„Ne veruj svemu što vidiš!“, pomislila je.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s