U ŠUMI

Stajala je na asfaltiranom putu usred visoke guste šume, na nizbrdici, kad je neko počeo da puca. Pogledala je prema gore i na kuli u daljini videla nepoznatog muškarca s kratkom puškom široke cevi usmerenom prema njoj. Nije bila sigurna da li mu je ona meta, ali sklonila se u gusto grmlje i kad su meci nastavili da lete u njenom pravcu više nije bila u nedoumici. Na trenutak je prestao jer više nije mogao da je vidi od granja i ponadala se da je van opasnosti.

Na putu je bilo nekoliko ljudi, njih troje ili četvoro, ali niko nije obraćao pažnju na ono što se dešava. Okrenula se prema njima i slabim, promuklim glasom ih nemoćno upitala: Zar ne vidite da neko pokušava da me ubije? Pozovite policiju! Niko se nije ni pomerio, samo su je pogledali i nastavili svojim putem.

Videla je ubicu kako se približava. Sad je u ruci imao dugu, tanku pušku i krenuo je prema njoj spreman da ponovo zapuca. Otrčala je niz put i skrenula desno, jer je primetila pukotinu među granjem i ušla unutra, strepeći da će je tu lako pronaći, ali svesna da ipak mora pokušati da se sakrije.

Šuma je unutra bila gusta i bilo je mračno, ali ugledala je utabanu stazu koja je blago skretala udesno. Nije htela da zalazi u dubinu šume, da se ne izgubi, jer nije znala ni koliko je staza duga niti kuda vodi, pa je odmah skrenula desno. Prošla je pored niskog drveća i došla do visokog prozora s prostranom nišom. Pomislila je da bi tu mogla da se zavuče i da, ako bude bilo potrebe, iskoči kroz prozor. Pošto nije bio velik i bio je prilično visoko, plašila se da možda neće uspeti da izađe kroz njega, ali je odlučila da o tome razmišlja kasnije, ako bude morala. Znala je samo da mora imati rezervno rešenje za slučaj da on dođe i nađe je, da ne sme da se nađe u zamci bez izlaza…

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s