GUBITAK

Išla je kroz život plašeći se. Kad god bi neko želeo da joj se pridruži na njenom putu ili bi neko novo iskustvo pokucalo na njena vrata, ona bi ga terala od sebe. Nije htela da se veže za ljude i snove, jer je znala da će je pre ili kasnije izdati ili otići. Išla je sama, ne zato što je to želela, već zato što je čvrsto verovala da je to jedini način.

Ponekada bi se opustila i otvorila prozor svog života. I zaista, varali su je, iskorišćavali, lagali, odlazili, a njoj se svaki put slamalo srce, otkidao se komadić i nestajao u crnoj rupi očaja bez dna. I svaki put je odlučivala da će biti poslednji, ali nije bio – opet bi odškrinula prozor. Bilo je u njoj nečeg nerazumnog, nečeg što je verovalo da postoji način da se poveže s drugima i ostane cela, čak i u gubitku.

Prolazilo je vreme, a ona je izgubila sve što je volela, sve što je ikada imalo značaja u njenom životu. Na kraju je ostala sama u mraku i tišini, a očaj se ugnezdio u njeno srce.

Odjednom, sasvim neočekivano, svi su se vratili. Pohodili su je u mislima i snovima, živi u njenom unutrašnjem svetu. U sećanjima su joj doneli zvuk i svetlo, suze i smeh, a osećanja su nagrnula nezaustavljivom silinom.

Sada, na kraju svog puta, bila im je tako zahvalna što su bili deo njenog života, čak i zato što otišli i ostavili prostor za sledeće koji su došli posle njih, koji su doneli nove dobitke i gubitke. Okupili su se u panteonu njenog unutrašnjeg sveta i vladali njime. Shvatila je da, iako je svaki gubitak bio bolan, dobitak je bio neprocenjiv. Bila je to ravnoteža života.

1.2.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s