BODLJIKAVA ŽICA

Veliko klupko bodljikave žice je putovalo pustim predelima. Naleti vetra su ga gurali i bacali i ono je letelo iznad zemlje, nošeno bez svoje volje. Nije mu smetalo. Volelo je da luta i leti kroz slobodan prostor.

U jednom trenutku ga je vetar doveo do neke kuće. U osvetljenoj prostoriji sedela je porodica za večerom. Bili su raspoloženi, pričali su, smejali se. Žica je posmatrala tu neobičnu sliku i slušala taj njoj nepoznati zvuk i iznenadila se. Pre nego što je uspela da reši misteriju, vetar ju je ponovo podigao i nastavila je put.

Kad je opet zastala, udarila je o ogradu kuće u kojoj nije bilo radosti. Videla je stariji bračni par. Žena je ležala na krevetu, a muškarac je držao njenu izboranu, slabašnu ruku s neizrecivim bolom i tugom. Žica ni to osećanje nije prepoznala. Misterija života je samo postala veća.

U sledećoj kući je videla društvo mladih ljudi kako se smeju i zabavljaju. Neki od njih su razgovarali, a drugi pevali i igrali u ritmu muzike koja se čula iz kuće. Žica ih je gledala i osetila želju da se pokrene. Konačno neko blisko osećanje. Vetar joj je tu želju uslišio i ona je ponovo poletela daleko, daleko, nemirna i slobodna.

Dugo se nije zaustavljala. Završila je negde u nekom jarku. Iz njega više nije mogla da izađe, jer vetar nije imao toliko snage da je podigne. Ostala je da leži tako dugo, dugo, misleći o ljudima, pokušavajući da razjasni misteriju njihovog života.

Jednog dana ju je našao neki čovek i od nje napravio ogradu na svom imanju. Sada je bila dovoljno blizu da prati ljudski život. Ponekada, u sitne noćne sate, bila je čak i jedini svedok nekih malih i velikih tajni. Tada bi se smešila, srećna što se tu našla, u nadi da će da svedoči još mnogim takvim trenucima.

AUDIO SNIMAK PRIČE: https://drive.google.com/file/d/0B0Egc1JHwZqZUzRweWhhc2dURkZSYlVnNC1xNFROc1lVUGJn/view?usp=sharing

13.2.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s