SAMA

Bila je subota. Ustala je rano iz navike, iako je znala da ne mora nigde da ide. Nije bilo potrebe da ode u prodavnicu, jer je ostalo hleba od juče. Prethodni dan je kuvala, po običaju previše, tako da joj nisu bile potrebne sveže namirnice. Nije imala ni šta da radi, jer je juče spremila stan i oprala veš, koji se još nije osušio. Nije morala ni da se umije, počešlja, niti našminka, niti da se presvuče, ni da napravi krevet – to je prednost kada žena živi sama. Mogla je da šeta po stanu kako joj odgovara, u spavaćici ili gola, jer je niko neće videti. Bila je slobodna.

Gledala je televiziju i mogla je da bira programe koje je htela – nije morala da gleda niti fudbal niti političke emisije. Odgledala je jedan film, pa drugi. Kad je osetila glad uzela je i pojela nešto na brzinu i vratila se da gleda televiziju. Zaspala je uz neki od brojnih filmova i probudila se u gluvo doba noći. Odlučila je da legne u kadu i uživa u tome što niko neće lupati na vrata i tražiti da izađe iz kupatila. Prijala joj je topla voda, jedini dodir njenog tela već dugo vremena. Ležala je u kadi dok voda nije postala sasvim hladna. Kad je rešila da izađe, već je bila pospana i željna topline svog praznog kreveta.

Okliznula se i pala.

Dva dana kasnije su je našli ukočenu na podu kupatila, golu, neočešljanu, nenašminkanu, čistu u nedirnutoj samoći njenog stana.

7.9.2007.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s