PRAZNA RUKA

Stajala je na ulici s osmehom na licu i nudila prolaznicima darove. Svi su je čudno gledali i zaobilazili je u širokom luku, ne shvatajući zašto im pruža praznu ruku. Njihova reakcija ju je zbunjivala, jer nije znala da ne vide njene poklone, ni očima ni srcem.

Nakon nekog vremena je prestala da ide za njima. Samo je stajala ispružene ruke s osmehom na licu. I dalje niko nije ništa video i shvatao. I dalje su je zaobilazili misleći da traži od njih nešto što nisu bili voljni da pruže, plašeći se da im neće ostati dovoljno.

Na kraju je spustila ruku i stajala mirno, gledajući u njih bez osmeha. Ništa se nije dešavalo. Prolazili su i dalje, prazni, ne obraćajući pažnju na nju, na njene darove koji su sad ležali na tlu, razbacani, neprimećeni, neželjeni, neshvaćeni. Izgledali su tužno, kao i ona. Nije imala kome da ih podeli.

Sakupila ih je i sela, držeći ih u naručju. Pregledavala ih je smešeći se, radujući se lepoti svakog od njih. Prolaznici bi joj uputili pogled pun sažaljenja, ali se nisu zadržavali. Ni ona više nije obraćala pažnju ni na koga. Shvatila je da je uzalud.

Dok se igrala darovima, jedan joj je ispao iz naručja. Kad je htela da ga podigne, nepoznata ruka je posegnula za njim. Bila je iznenađena, ali i u isto vreme ispunjena nadom i radošću – neko je video dar! Podigla je pogled i uronila u najdublje i najlepše oči koje je ikada videla. Nasmešila se s olakšanjem koje donosi spoznaja – konačno je shvatila.

30.1.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s