CRVENA LOPTICA

Mala crvena lopta je veselo poskakivala uživajući u lepom sunčanom danu. Neumorno se odbijala od drvenih i kamenih podloga, okretala se i glasno se smejala. Bilo joj je lepo i poželela je da to zauvek traje.

Iako se prvo radovala stalnom pokretu, kad je nakon nekog vremena poželela da stane, nije nikako uspevala da se zaustavi. Počela je da zaziva upomoć, ali pošto nikoga nije bilo, nastavila je da besomučno skače, sad već bez imalo uživanja. Kolilko god je glasno vikala, ništa nije vredelo. Bila je prepuštena sama sebi.

Odlučila je da pokuša da usmeri svoje kretanje prema nekoj mekoj podlogi od koje se neće odbijati. U blizini je primetila travnjak i nastojala da prilagodi ugao kretanja kako bi završila na zelenoj površini.

Kada je konačno nakon niza mukotrpnih pokušaja uspela, pala je u travu i odahnula. Bila je užasno iscrpljena. Kada se odmorila, htela je da izađe iz trave, jer joj je postalo dosadno. Lopte ipak nisu pravljene za mirovanje, već za kretanje. Međutim, nije uspela da se pomeri. Pokušavala je i pokušavala, ali nije bilo načina da se sama pokrene i odbaci. Loptica je opet zvala upomoć, ali je niko nije čuo. Tako je ostala u travi, nadajući se da će neko doći i pomeriti je, kako bi ponovo započela svoje nemirno skakanje. Međutim, vreme je prolazilo, ali niko nije dolazio. Na kraju je loptica odustala i zaćutala.

I ako niko nije naišao i uzeo je, još leži tamo u travi i čeka, čeka, čeka…

28.1.2019.

Copyright © 2019 [Nikolina Zobenica]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s